W ramach realizacji projektu kulinarnego uczniowie klasy 3 Az i 7 Bz uczestniczyli w zajęciach praktycznych, na których przygotowywali pyszne dania i desery. Mieliśmy przyjemność degustacji sałatki owocowej, gofrów z bitą śmietana i nutellą lub dżemem. W grudniu, tuż przed świętami poznaliśmy tradycyjny przepis na pyszną i zdrową sałatkę warzywną z beztłuszczowym majonezem, a okres karnawału uświetniliśmy kolorowymi koreczkami i waflami z kremem czekoladowym. Każda konsumpcja poprzedzona była oczywiście ciężką pracą ! Najpierw przypomnienie zasad higieny i bezpieczeństwa, a następnie przyswojenie kolejnych przepisów, które zgodnie ze wskazówkami i bardzo starannie wykonywaliśmy. Ale warto było! Było smacznie, zdrowo i kolorowo!
Marzena Miller
Dorota Łuksza-Kamracka
![](http://www.osw.dabrowa.pl/wp-content/uploads/2019/03/001_SP120319s-1.jpg)