Na kolejnym spotkaniu, 26. 11. 2018 r., w ramach projektu „Szkoła twórczego gotowania” przygotowywaliśmy sałatkę warzywną. Zajęcia rozpoczęły się od przygotowania miejsca pracy. Obowiązkowo wszyscy umyliśmy ręce. Higiena jest najważniejsza! Następnie zapoznaliśmy się z przepisem na sałatkę warzywną. Zgodnie z nim sprawdzaliśmy czy mamy wszystkie produkty potrzebne do przygotowania sałatki. Najciekawsza część zajęć to krojenie. Każdy kroił i ciął jak potrafił. Panie pomagały i służyły radą. Szybciutko wszystkie warzywa pokrojone w kosteczkę znalazły się w misce. Jeszcze tylko doprawić do smaku, wymieszać i gotowe. Czas na najsmaczniejszą część projektu – zjadamy to co przygotowaliśmy. Było ciekawie, wesoło, bardzo pracowicie i smacznie. Zresztą sami zobaczcie na zdjęciach.
Marlena Regulska-Lis